MAPLE, FLAX & HEMP ROASTED PECANS
/ Recipe adapted from here /
INGREDIENTS:
- 2 cups pecans
- 1/2 egg white
- 2 TBS ground flax seeds
- 1 TBS ground hemp seeds
- pinch of pink salt
- 1 TBS cinnamon
- 6 crushed cloves
- 1/4 cup maple syrup
METHOD:
Preheat the oven to 120 C and line baking tray with parchment paper.
Mix all spices, salt and ground seeds in small bowl.
Whisk the egg white until slightly frothy in large bowl. Add nuts and stir together. Then transfer onto the baking tray and pour maple syrup all over, sprinkle with mixture of spices. Using hands mix well and spread in one layer.
Bake for 15 minutes. Take out from the oven and stir around. Increase the temperature to 180 C and bake for another 10 minutes.
Take out from the oven and leave on the side to cool. Store in glass jar.
in Polish
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki orzechów pekan
- 1/2 białka jajka
- 2 łyżki zmielonych nasion lnu
- szczypta różowej soli
- 1 łyżka mielonego cynamonu
- 6 rozgniecionych główek goździków
- 1/4 szklanki syropu klonowego
WYKONANIE:
Rozgrzać piekarnik do 120 C i wyłożyć blachę pergaminem.
W małej misce wymieszać wszystkie przyprawy, sól i zmielone nasiona.
Ubić lekko białko w dużej misce. Dodać orzechy i dobrze wymieszać. Następnie przenieść na blachę i polać syropem klonowym oraz posypać mieszanką przypraw. Dobrze wmieszać za pomocą dłoni i rozprowadzić na całej powierzchni blachy.
Piec przez 15 minut. Wyjąć z pieca i przemieszać. Zwiększyć temperaturę do 180 C i piec przez kolejne 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Przechowywać w szklanym słoiku.
No comments:
Post a Comment