There is not much to say...
...that is dessert to die for...
CANTUCCINI & MASCRAPONE PUDDING
INGREDIENTS:
- 1 egg yolk
- 125 g mascarpone
- 2 tsp coconut palm sugar
- 6 cantuccini or biscotti biscuits
- chocolate liqueur or amaretto or any other (I used that one)
- cinnamon
- cocoa nibs
METHOD:
Soak biscuits in your chosen liqueur for about 10 minutes or until they absorb liquid. Remember to flip them.
In the meantime, beat mascarpone with egg yolk and sugar very well using whisk until lightly fluffy.
Make layers in your dish by crumbling biscuit, sprinkling with cinnamon and covering with cream. Make as many as you want. Sprinkle with cacao nibs and place in the fridge for about half an hour.
...and then you can forget about the whole world!
In the meantime, beat mascarpone with egg yolk and sugar very well using whisk until lightly fluffy.
Make layers in your dish by crumbling biscuit, sprinkling with cinnamon and covering with cream. Make as many as you want. Sprinkle with cacao nibs and place in the fridge for about half an hour.
...and then you can forget about the whole world!
in Polish
DESER Z WŁOSKICH HERBATNIKÓW I MASCARPONE
SKŁADNIKI:
- 1 żółtko
- 125 g mascarpone
- 2 łyżeczki cukru z palmy kokosowej
- 6 włoskich herbatników cantuccini lub biscotti
- likier czekoladowy (użyłam tego albo jakikolwiek inny)
- cynamon
- wiórki orzechów kakaowca
WYKONANIE:
Nasączyć ciastka wybranym likierem.
W międzyczasie wymieszać dobrze mascarpone z żółtkiem i cukrem za pomocą trzepaczki, aż krem będzie lekko puszysty.
Robić warstwy w naczyniu przez kruszenie nasączonych ciastek, posypując cynamonem i pokryciem warstwą kremu z mascarpone (zrób tyle warstw ile chcesz). Posypać wiórkami kakao i włożyć do lodówki na około pół godziny.
...a potem możesz zapomnieć o całym świecie!
No comments:
Post a Comment