Wednesday, 15 January 2014

COCONUT BLACK RICE PUDDING

Simple as that and so delicious!




COCONUT BLACK RICE PUDDING / Serves 2


INGREDIENTS:
  • 1 & 1/2 cup black rice, soaked overnight
  • 1 cup coconut milk
  • 1 TBS coconut palm sugar

METHOD:

Boil water in small saucepan. Add rice and simmer for about 15 minutes or until tender. Drain.

Combine rice, coconut milk and palm sugar in the same saucepan. Simmer for about 15 minutes stirring occasionally. Or until thicken to porridge-like consistency.

Serve sprinkled with toasted sesame seeds or almond flakes.




in Polish:



DESER z CZARNYM RYŻEM i MLEKIEM KOKOSOWYM / 2 porcje


SKŁADNIKI:
  • 1 i 1/2 szklanki czarnego ryż, namoczone przez noc
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 łyżka cukru z palmy kokosowej

METODA:

Zagotować wodę w rondelku. Dodać ryż i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut lub do miękkości. Odcedzić.

Wymieszać ryż, mleko kokosowe i cukier palmowy w tym samym garnku. Gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Lub do osiągnięcia konsystencji podobnej do owsianki.

Podawać posypane prażonymi ziarnami sezamu lub płatkami migdałowymi.