Sunday, 29 December 2013

COCONUT MACAROONS



COCONUT MACAROONS
/ Recipe adapted from here /


INGREDIENTS:
  • 2 egg whites
  • 1 cup desiccated coconut
  • 2 tsp coconut palm sugar
  • pinch of sea salt
  • juice from 1/2 lemon (or lime)
  • 1 tsp cinnamon
  • 1/4 tsp cardamon
  • 1/4 tsp turmeric

METHOD:

Preheat the oven to 165 C and line baking tray with parchment paper.

Mix all ingredients in a large bowl. Scoop batter, make a bowl in hands, lightly flatten and place on the tray.

Bake for about 15-18 minutes or until lightly brown.






in Polish


SKŁADNIKI:
  • 2 białka
  • szklanka wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki cukru z palmy kokosowej
  • szczypta soli
  • sok z połowy cytryny (lub limonki)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • 1/4 łyżeczki kurkumy

WYKONANIE:


Rozgrzać piekarnik do 165 C i wyłożyć blachę papierem do pieczenia.


Wymieszać wszystkie składniki w dużej misce. Nabierać ciasto za dużą łyżką, robić kulkę w dłoniach, lekko spłaszczyć i kłaść na blasze.

Piec przez około 20 minut lub aż będą lekko brązowe.