Tuesday, 26 November 2013

PUMPKIN PUREE




PUMPKIN PUREE


INGREDIENTS:
  • pumpkin
  • water



METHOD:

Cut pumpkin into small chunks.  Boil them until soft, strain and blend until smooth (you can add a little water for easier blending). Transfer to sterilised still hot jars, close and place upside down in the pan with hot water (not directly on the bottom of the pan, for example use kitchen towel or silicon matt). Boil for about 15 minutes (the time depends on the size of jars; I used jars of 250ml volume). Carefully transfer them on the kitchen towel leaving still upside down to cool. Store in dark place.



in Polish:


SKŁADNIKI:
  • dynia
  • woda


WYKONANIE:

Pokroić dynię na małe kawałki. Ugotować do miękkości, odcedzić i zmiksować na papkę (można dodać troszeczkę wody żeby było łatwiej). Przełożyć do wysterylizowanych wciąż gorących słoików, zakręcić i umieścić je w gotującej się wodzie (nie stawiając bezpośrednio na dnie garnka - użyć kuchennego materiałowego ręcznika lub specjalnej silikonowej maty) i gotować przez około 15 minut (czas zależy od wielkości słoików; moje słoiki mają 250ml). Ostrożnie wyjąć i umieścić do góry nogami aż do wystygnięcia na podkładce lub ścierce. Trzymać w ciemnym miejscu.