Thursday, 22 November 2012

MILLET WITH DATES, NUTS & SPICES

I love sweet, warm and nutritious breakfast!


INGREDIENTS:

  • cooked millet
  • clarified butter
  • cinnamon
  • cardamon
  • pecan nuts
  • dates



METHOD:

Melt clarified butter on a frying pan, add cooked earlier millet and stir fry for few minutes. Then add nuts, dates and spices and mix everything together. Serve warm! 



* I do not measure ingredients when preparing that dish. Add anything you like and as much as you want!



·······························································

in Polish

KASZA JAGLANA Z DAKTYLAMI I PRZYPRAWAMI KORZENNYMI NA CIEPŁO


Uwielbiam ciepłe, słodkie i pożywne śniadanie!


SKŁADNIKI:

  • ugotowana wcześniej porcja kaszy jaglanej
  • masło klarowane
  • cynamon
  • kardamon
  • orzechy pekan
  • suszone daktyle


WYKONANIE:

Masło rozpuścić na rozgrzanej patelni, dodać porcję kaszy jaglanej i mieszać przez kilka minut. Następnie dodać orzechy, daktyle oraz przyprawy i wszystko razem wymieszać. Podawać na ciepło!

* Przygotowując ten posiłek nigdy nie używam miarek. Dodaj tyle przypraw i dodatków na ile masz ochotę!