Thursday 29 August 2013

GLUTEN FREE MUFFINS with TOASTED PECANS & HAZELNUTS

These are one of the best muffins I have ever made. I am not going to lie that I am baking them every other day now ;)




GLUTEN FREE MUFFINS w/TOASTED PECANS & HAZELNUTS /Makes 6-9


INGREDIENTS:
  • 2 & 1/4 cups almond flour
  • 1/4 tsp baking powder
  • 1/4 tsp baking soda
  • 1 egg
  • 2 TBS cashew nut butter (any nut better will work)
  • 1/4 cup almond milk (any nut milk will work)
  • 1/4 cup melted coconut oil
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 2 TBS of Organic Millet Amazake - Sweet Grains Dessert (or any other sweetener)
  • handful of toasted pecans
  • handful of toasted hazelnuts
  • cocoa nibs or chia seeds, or both




METHOD:

Preheat the oven to 190C. Prepare muffin tray.

Mix well all ingredients in a large bowl. Scoop the batter into the prepared muffin pan and sprinkle with cacao nibs or chia seeds. Bake for about 20-25 minutes or until a toothpick inserted comes out clean.

When ready, take out from the oven and set aside for 5 minutes. The take out each muffin and leave to cool on a wire rack.






in Polish


BEZGLUTENOWE MUFINKI z PRAŻONYMI ORZECHAMI PEKAN i LASKOWYMI


SKŁADNIKI:

  • 2 i 1/4 szklanki mąki migdałowej (albo drobno mielonych migdałów)
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła orzechowego (jakiegokolwiek)
  • 1/4 szklanki mleka migdałowego (lub innego roślinnego)
  • 1/4 szklanki rozstopionego oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki musu jabłkowego lub syropu klonowego
  • garść prażonych orzechów pekan
  • garść prażonych orzechów laskowych
  • chia ziarenka lub wiórki z kakaowca (lub oba)


WYKONANIE:


Rozgrzać piekarnik do 190 ° C. Przygotować blachę na mufinki wykładając ją papierowymi foremkami.

Dobrze wymieszać wszystkie składniki w dużej misce. Nabierać ciasto do przygotowanej wcześniej blachy i posypać wiórkami z kakaowca lub nasionami chia.

Piec około 20-25 minut, albo aż wykałaczka włożona w środek mufiny będzie sucha.

Upieczone wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut. Wyjąć każdą mufinkę i pozostawić do ostygnięcia na kratce.

No comments:

Post a Comment